Friday, June 20, 2008

Wholesome Lunchbox : Home Made Burger

My husband likes to bring bento to his work. Often he bought bento box from supermarket but he was bored of the same choices which are sold there everyday. So he asked me to make bento myself. It is cheaper of course, and also he likes home made cooking.

Homemade Burger

Because he is picky when comes to food, so he wants different and unconventional bento box everyday. Not a typical our own food, but it may come from some foreign cookings. For instance, he likes simple and fast food, like hamburger. Unlike regular hamburger which are sold in fast food counters, he likes home made burger which can be more healthy with fresh lettuce and tomato. Not only my husband, but my kids also love hamburger. They can finish one big burger for themselves.


Not just Burger, my husband bring some fruit for his lunch box, he loved apple or any kind of juicy fruit.

So here is my home made burger recipe :


DSC_0052BS

Burger

Ingredients :
150 gr mince beef
1/4 onion, finely chop
30 gr bread crumb
1 large egg
pinch of salt
black pepper
butter for frying

Directions :
Mix all ingredients in a large bowl.
Shape into 4 thin patties.
Put butter into pan and fry the patties until golden brown and no longer pink inside.

I'm sending my homemade burger for Wholesome Lunchbox hosted by Margot of Coffe and Vanilla.

15 comments:

sefa firdaus said...

aku mau protesssssssssssssss
kok fotonya skg kecil-kecil! *ceritanya galak*

foto-foto diblogku aku gedein demi permintaan dirimu, kok skg dirimu malah ngecilin sih *ngambek*

wakakakakakaka

kecil atau gede, tetep cakep kok ;)

Dita said...

enaknya kalo bikin burger sendiri, bisa bikin gendut-gendut ya, Sye, puwas deh makannya.

Ayin said...

mau.. baru kemaren bikin burger dw..cuma ga kepoto hehe.. males soale lg ujan :D

Indonesia-Eats said...

samaan bikin burger cuman aku dr salmon giling segar plus pk bubuk kari. dimakannya pk baked sweet potato fries gak pk buns :D

Elsye said...

to sefa : udah gue gedein sayy...qiqiqiqiiq cup cupp jangan ngambek lagi..:))))

to dita : bener dit dagingny bisa banyakksss...:P

to ayin : hujan muluw ya yin, sama disini juga...:D

to pepy : pepyyyy lo kemana ajaaaa...:D..dari salmon tar gue coba ahhh..tengkiyuuu :D

Retno Prihadana said...

Mau juga buat di emplok sekarang :)

rita bellnad said...

mauuuu.... bagi-bagi burger ya???
looks delish sye, aku klo bikin gak sempet difoto, keburu dicaplox...
nice shots seperti biasanya bu !

Coffee & Vanilla said...

Elsye, thank you sooo much for your entry! Beautiful burger :)
Margot

Elsye said...

to mbak retno : :D..ke sini mbak :P

ro mbak rita : kekekek iya nih lagi bagi2 burger :P, sengkiyuuuu :D

to margaot : you are most welcome Margot :D

Dwiana P said...

Elsye, gk sekalian si burger mampir kerumah gw qiiqiqiqi. laki gw pengemar burger jadi kalau si bini males masak. sippp tinggal di grill aja. eh juga keseringannya gw beli frozen burger.

ienas said...

rajinnya, bikin sendiri....

kayaknya aku juga mau nyoba ah sekali-sekali..lebih sehat yang pasti!

kwangeeeennnnnn:))

Mochachocolata Rita said...

elsye wahahha aku just abis post burgerrrr TOSSSSS!! (tapi sate burger)

tapi aku submit buat acara burger bonanza, ikutan yuk yuk hiukkkk
ihihi

Elsye said...

to dwi : kekekekek low bikin sendiri wi, lebih banyak dagingnya..wakakakka..

to ienas : sipppp tar gue dikirim ya nas :p

to rita : wah rit kayaknya aku ga ikutan, itu ga bisa double event ternyata jadi khusus buat wholesome lunchbox aja..:D..tengkiyuu:D

theresia said...

boleh post receipenya di www.galleryfang.com di F&B forum?
thanks

Elsye said...

boleh silahkan :D